Plaatpizza met tomaat, ei en asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Plaatpizza met tomaat, ei en asperges
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit over de bakplaat
Stap 2
Rasp de gele schil van de citroen en pers het sap uit. Snijd de bieslook fijn. Roer de crème fraîche los met 2 tl citroenrasp, 1 el citroensap, 2 el bieslook en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Bestrijk het pizzadeeg met de crème fraîche en houd aan de randen 1 cm vrij. Breek de stugge uiteinden van de groene asperges en verdeel de asperges over de bodem.
Stap 4
Halveer de tomaten en verdeel tussen de asperges. Breek 4 eieren over de groente en bak de plaatpizza in 15-20 minuten gaar in het midden van de oven.
Stap 5
Bestrooi de pizza met een beetje zout en gerookt paprikapoeder naar smaak. Garneer met de rest van de bieslook. Snijd in 8 stukken en serveer warm of koud.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten52 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
