Plaattaart met biet en zoete aardappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Plaattaart met biet en zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randen 1 cm naar binnen om. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 minuten in de oven.
Stap 2
Schil intussen de zoete aardappelen en snijd in plakken van 0,5 cm. Kook met zout 5 minuten en giet af. Snijd de bietjes in plakken van 0,5 cm.
Stap 3
Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de helft uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de walnoten grof.
Stap 4
Meng de Parmezaanse kaas, citroenrasp en 2 eetlepels sap, de helft van de bosui en de helft van de walnoten door de ricotta.
Stap 5
Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel over de bladerdeegbodem en leg de plakjes zoete aardappel en biet er dakpansgewijs bovenop.
Stap 6
Bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met de rest van de bosui en walnoten.
