Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Plaattaart met gekaramelliseerde ui
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Plaattaart met gekaramelliseerde ui
Stap 1
Pel de uien en snijd in ringen. Hak de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 2
Verhit de roomboter in een hapjespan. Voeg knoflook, tijm en uien toe en breng op smaak met zout. Bak op middelhoog vuur de uien in 10 minuten zacht.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 4
Voeg de wittewijnazijn en vijgenjam toe aan de uien. Bak nog 10 minuten op laag vuur zodat de uien karamelliseren. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 5
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en verdeel de uien erover. Rasp de gruyère erover.
Stap 6
Bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 7
Ook lekker met rucola en walnoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie706 kcal
- Eiwit17.3 g
- Koolhydraten57.7 g
- Vet43.1 gWaarvan verzadigd25.8 g
Trefwoorden
