Pompoen-fetataart met filodeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoen-fetataart met filodeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Kook de pompoenblokjes in 12-15 minuten gaar.
Stap 3
Hak ondertussen de knoflook fijn. Verhit een hapjespan met 1 el olie en fruit hierin de knoflook aan, voeg het kipgehakt toe en bak rul. Schep de gyroskruiden erdoor. Voeg hand voor hand de spinazie toe en verwarm tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Giet de pompoen af, verkruimel de feta erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Leg steeds een vel filodeeg op het aanrecht, smeer in met olie en leg er een tweede dakpansgewijs op, herhaal tot je een lange strook hebt (je kan dit ook in delen doen als je aanrecht niet zo lang is). Verdeel het pompoenmengsel en het gehaktmengsel in een lange streep over het deeg. Rol de lange kant op en plaats de lange rol voorzichig in de ovenschaal. Maak van buiten naar binnen een spiraal van de filodeegrol.
Stap 6
Smeer het filodeeg in met olie en bak in 25-30 minuten goudbruin in de oven.
Stap 7
Hak de peterselie grof en bestrooi de pompoen-fetataart ermee.
