Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoencurry met kurkuma en kokosmelk
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoencurry met kurkuma en kokosmelk
Stap 1
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen en verwijder de zaadlijsten. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Bak de ui en knoflook met de gember, kurkuma, komijn en rode peper omscheppend 3 minuten.
Stap 2
Verwijder de pitten en draderige binnenkant van de flespompoen en snijd in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Verwijder het blad van de koriander en hak fijn. Voeg de blokjes pompoen, kikkererwten en koriandersteeltjes toe en bak 2 minuten mee.
Stap 3
Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Blus af met de kokosmelk en 1 blik water. Laat 20 minuten zachtjes koken. Bestrooi voor het serveren met het korianderblad.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten38 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
