Pompoencurry met sperziebonen en mie
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoencurry met sperziebonen en mie
Stap 1
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de currypasta 1 minuut aan. Voeg de pompoenblokjes, ¾ van de kokosmelk, het bouillonblokje en 600 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken tot de pompoen gaar is.
Stap 2
Bereid intussen de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel onder koud stromend water. Kook de eieren 6 minuten, zodat de dooier nog lopend is. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer in de lengte.
Stap 3
Laat de sperziebonen uitlekken. Neem de pompoencurry van het vuur, pureer met een staafmixer glad en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Voeg de sperziebonen toe en laat nog 3 minuten zachtjes doorwarmen. Schenk de curry in vier kommen en verdeel de mie, taugé en eitjes erover. Besprenkel met de rest van de kokosmelk. Lekker met koriander en een schijfje limoen.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie465 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten32 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
