Porco tonnato
Ingrediënten
Bereidingswijze Porco tonnato
Stap 1
Laat de varkenshazen een half uur op temperatuur komen buiten de koeling en verwarm de oven voor op 210 graden.
Stap 2
Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Bestrooi ondertussen de varkenshazen met zout en verwarm een koekenpan op matig vuur.
Stap 4
Bak het vlees in twee derde van de olijfolie circa 10 minuten rosé zonder al te veel te laten kleuren.
Stap 5
Zet het vuur uit en laat het vlees onder aluminiumfolie of een deksel nog wat doorgaren en afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 6
Mix de tonijn met de mayonaise en citroensap tot een gladde saus met een blender of staafmixer.
Stap 7
Verdun eventueel met een drupje water en breng op smaak met zout en witte peper.
Stap 8
Snijd het vlees in plakken van maximaal een halve centimeter dik en verdeel dakpansgewijs over de borden.
Stap 9
Verdeel met een lepel de tonijnmayonaise erover en besprenkel met kappertjes.
Stap 10
Maak de rucola aan met de resterende olijfolie, peper en zout.
Stap 11
Garneer het bord met de rucola en serveer met het vers gebakken brood.
