Portugese boerenkoolsoep met gegrilde worst
Ingrediënten
Bereidingswijze Portugese boerenkoolsoep met gegrilde worst
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Hak de knoflook fijn.
Stap 3
Schil de aardappels en snijd in blokjes.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een soeppan en roerbak de ui, knoflook en boerenkool al omscheppend tot de boerenkool slinkt en glazig is.
Stap 5
Schep de tijmblaadjes en aardappelblokjes erdoor en voeg de bouillon toe.
Stap 6
Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
Stap 8
Snijd de rookworst in schuine plakken.
Stap 9
Leg de plakken rookworst op de bakplaat en schuif deze 10 cm onder het hete grill-element en rooster de rookworst 4-5 minuten knapperig bruin.
Stap 10
Keer de plakken na 2-3 minuten.
Stap 11
Roer de soep met een houten lepel tot de aardappelblokjes uit elkaar vallen en het een rul gebonden soep wordt.
Stap 12
Of meng alles met de staafmixer tot een rulle soep.
Stap 13
Schep de soep in grote kommen en leg de plakken rookworst erin.
Stap 14
Lekker met grove sneden bruin brood.
