Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Posteleinsalade met gerookte zalm en aardbeien
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Posteleinsalade met gerookte zalm en aardbeien
Stap 1
Kook de eieren in 8 minuten bijna hard.
Stap 2
Laat ze schrikken en pel ze.
Stap 3
Snijd de eieren elk in 4 parten.
Stap 4
Hak de dille grof.
Stap 5
Halveer de aardbeien.
Stap 6
Snijd de zalm in brede repen.
Stap 7
Snijd het kropje romainesla en de witlof in repen van 1 cm en haal ze uit elkaar.
Stap 8
Klop in een kom de azijn, olie, mosterd en dille tot een dressing en schep de postelein, romainesla, witlof en de helft van de aardbeien er luchtig door.
Stap 9
Serveer de salade met de rest van de aardbeien en de repen zalm erover.
Stap 10
Lekker met driehoekjes geroosterd witbrood.
Stap 11
Menusuggestie Hoofd: gegrilde biefstuk met gebakken krieltjes.
Stap 12
Na: rood fruit met een scheutje zoete wijn en verkruimelde zandkoekjes.
