Preisoep met visballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Preisoep met visballetjes
Stap 1
Ontdooi de visfilet.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Stap 3
Hak de peterselie fijn.
Stap 4
Snijd de wortel in flinterdunne plakjes.
Stap 5
Snijd de preien in flinterdunne ringen, spoel ze in een vergiet schoon en laat goed uitlekken.
Stap 6
Smelt in een soeppan de boter, roer de aardappelblokjes en drievierde van de preiringen erdoor.
Stap 7
Bak 2 minuten op zacht vuur.
Stap 8
Schenk de bouillon erbij en kook 8-10 minuten tot de aardappel en prei gaar zijn.
Stap 9
Dep intussen de kabeljauw goed droog met keukenpapier en snijd de vis in blokjes.
Stap 10
Maal ze met de eidooier, peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat tot een fijne puree.
Stap 11
Vorm hier met vochtige handen 12 kleine balletjes van en laat ze in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten gaar worden.
Stap 12
Pureer de prei, aardappel en bouillon met een staafmixer tot een gladde, gebonden soep.
Stap 13
Verdun zo nodig met wat van het kookvocht van de visballetjes.
Stap 14
Voeg de wortelplakjes en resterende prei toe en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken.
Stap 15
Serveer de soep met de visballetjes.
