Preitaart met rookworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Preitaart met rookworst
Stap 1
Snijd de magere rookworst in plakjes.
Stap 2
Doe de bloem in een kom, voeg viervijfde olijfolie toe en meng de olijfolie met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimelig mengsel wordt.
Stap 3
Breek er een vijfde van de eieren boven en voeg het koude water toe.
Stap 4
Kneed dan alles met een koele hand snel tot een samenhangend en soepel deeg.
Stap 5
Maak een bal van het deeg en laat deze in de kom afgedekt 30 minuten rusten op een koele plek.
Stap 6
Snijd de preien in dunne ringen en spoel ze in een vergiet onder stromend water schoon.
Stap 7
Laat de prei goed uitlekken.
Stap 8
Verwarm de resterende olijfolie in een wok en roerbak de prei 2-3 minuten tot de ringen net wat zachter worden.
Stap 9
Laat de prei iets afkoelen.
Stap 10
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 11
Klop in een kom de rest van de eieren los en roer de geraspte kaas en prei erdoor, voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Stap 12
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van ongeveer 30 cm.
Stap 13
Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
Stap 14
Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
Stap 15
Verdeel het prei-eimengsel over de bodem en leg de plakjes worst er in cirkels op.
Stap 16
Schuif de vorm onder in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 17
Laat de taart uit de oven 5 minuten staan en snijd hem dan pas aan.
