Propvolle paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Propvolle paprika
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
Stap 3
Schil de stronk met een dunschiller en snijd deze stronk in blokjes.
Stap 4
Kook de broccoliroosjes en –blokjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in maximaal zes minuten beetgaar.
Stap 5
Pel en snipper intussen de ui.
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes tot de snippers zacht worden, maar niet bruin.
Stap 7
Meng de oregano door de ui.
Stap 8
Laat de broccoli in een vergiet even uitlekken.
Stap 9
Doe de broccoli, het mengsel van ui, de yoghurt en drie kwart van de geraspte kaas in de keukenmachine.
Stap 10
Meng alles tot een smeuïge puree.
Stap 11
Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Stap 12
Snijd de kapjes van de paprika en verwijder zaadlijsten en zaadjes.
Stap 13
Schep de broccolipuree in de paprika's en zet de paprika's rechtop in de ovenschaal en leg de kapjes ernaast.
Stap 14
Strooi de resterende kaas over de broccolipuree.
Stap 15
Roer de bouillonpoeder door het water en schenk dit op de bodem van de schaal.
Stap 16
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de paprika's in vijfentwintig minuten gaar.
