Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Provençaalse zalm met groentestoof
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Provençaalse zalm met groentestoof
Stap 1
Snijd de courgette, paprika, ui, tomaten en knoflook in kleine blokjes.
Stap 2
Verhit een hapjespan op matig vuur.
Stap 3
Stoof in iets minder dan de helft van de olijfolie de groenten 5 minuten met de tijm, met het deksel op de pan.
Stap 4
Blus af met de wijn, leg de zalm bovenop de groenten en bestrooi met zout.
Stap 5
Laat in 10 minuten gaar worden op een laag vuur.
Stap 6
Voeg dan de kappertjes toe en verwijder de tijm.
Stap 7
Bak ondertussen de krieltjes goudbruin in de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur.
Stap 8
Maak op smaak met wat zout.
Stap 9
Verdeel de groenten over de borden met de zalm erop en de aardappelen ernaast.
Stap 10
Lekker met knoflookmayonaise of een scheut olijfolie extra vergine.
