Pumpkin-pie met kaneel en vanille-ijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Pumpkin-pie met kaneel en vanille-ijs
Stap 1
Extra benodigdheden: bakpapier, plastic folie en taartvorm van ca 25 cm.
Stap 2
Snijd de boter in blokjes.
Stap 3
Kneed kort de boter, suiker, bloem, één ei en iets zout tot een gelijkmatig deeg.
Stap 4
Maak er een dikke platte schijf van, bekleed met plastic folie en laat een uur (of een nacht) rusten in de koeling.
Stap 5
Verwarm de oven op 180°C.
Stap 6
Breng de pompoen met 100 ml water aan de kook in een pan met deksel, laat in circa 20 minuten gaar worden.
Stap 7
Vet een taartvorm van circa 25 cm in met wat boter en leg hier een stuk uitgeknipt bakpapier in.
Stap 8
Rol het deeg uit tot een grote dunne plak en leg in de taartvorm.
Stap 9
Druk in de rand goed aan.
Stap 10
Leg een nieuw stuk bakpapier op het deeg en leg er een blinde vulling op.
Stap 11
Bak de bodem 12 minuten in de oven, verwijder het bovenste bakpapier en de blinde vulling maar laat de bodem in de vorm.
Stap 12
Plet de kruidnagels.
Stap 13
Giet de pompoen af en pureer met de bruine suiker, gember en kruidnagels.
Stap 14
Voeg de room, kaneel en de overige eieren toe en roer tot een glad mengsel.
Stap 15
Vul hiermee de taartbodem en bak 40 à 45 minuten in de oven.
Stap 16
Snijd de warme taart in acht punten, garneer met kaneel en serveer met een bol ijs.
