Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pumpkin shaped kaasdip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pumpkin shaped kaasdip
Stap 1
Meng de roomkaas en cheddarkaas met 1 tl paprikapoeder en het knoflookpoeder. Breng de dip op smaak met zout en peper.
Stap 2
Schep de dip op een vel vershoudfolie. Vouw de folie rond de dip strak dicht en vorm tot een bal. Bind het touw kruislings om de dip, zodat er 6-8 ‘pompoenribben' ontstaan. Laat de dip minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Stap 3
Smelt in een koekenpan de boter. Voeg de Parmezaanse kaas, panko en laatste ¼ tl paprikapoeder toe. Bak het kaasmengsel op een lage stand in 3-4 min. goudgeel. Strooi de crumble op een bord en laat afkoelen en krokant worden.
Stap 4
Verwijder de folie van de pompoendip. Bestrooi de dip rondom met de kaascrumble en druk licht aan. Steek een klein reepje paprika in de pompoen als ‘steeltje'.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - (keuken)touw
Voedingswaarden
- Energie319 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten3 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
