Quiche Lorraine
Ingrediënten
Bereidingswijze Quiche Lorraine
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak het deeg door de bloem te zeven in een grote kom.
Stap 2
Doe de blokjes koude roomboter erbij en mix in een keukenmachine tot een deeg. Giet er tijdens het mixen langzaam 4 eetlepels water bij.
Stap 3
Vorm het deeg tot een ronde bol en druk het een beetje plat. Vouw het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 4
Bak in de tussentijd de spekjes samen met de tijm tot de spekjes helemaal krokant zijn. Haal de pan van het vuur en laat ze in de pan tot gebruik.
Stap 5
Klop met een garde de melk, room en eieren in een grote kom tot een egaal mengsel en breng op smaak met een vers gemalen zwarte peper en zout.
Stap 6
Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit. Bedek de bodem en zijkanten van de taartbodem. Leg het deeg in de vorm en prik met een vork gaatjes over de hele bodem. Bedek de bodem met aluminiumfolie en zet voor 15 tot 20 minuten in de oven.
Stap 7
Haal de bodem uit de oven. Verwijder het folie en beleg met het spek en de geraspte kaas. Schenk het ei-room mengel in de vorm en bak de quiche in +/-30 minuten gaar.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie957 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten5 g
- Vet66 gWaarvan verzadigd36 g
Trefwoorden
