Quinoaburger met feta en courgette
Ingrediënten
Bereidingswijze Quinoaburger met feta en courgette
Stap 1
Kook de quinoa in een steelpan met 200 ml kokend water in 10-12 minuten zachtjes gaar. Laat de quinoa iets afkoelen.
Stap 2
Pureer de kikkererwten in de keukenmachine. Voeg de helft van de feta met de peterselie en het ei toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 3
Schep dan de quinoa erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Vorm het mengsel tot 4 burgers en laat ze op een bord afgedekt met plasticfolie in de koelkast 30 minuten opstijven.
Stap 5
Verwarm de helft van de eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak onderkant van de quinoaburgers in 2-3 minuten goudbruin. Keer de burgers voorzichtig met een spatel en strooi de rest van de feta en de tomaatjes erover.
Stap 6
Zet een deksel op de pan en bak de burgers in 3-4 minuten goudbruin en laat de feta smelten.
Stap 7
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
Stap 8
Snijd de bollen door midden en leg ze met de snijkanten naar boven op het grillrooster, en rooster ze 10 cm onder het hete grillelement in 1-2 minuten.
Stap 9
Bestrijk intussen de plakken courgette met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Leg de onderkanten van de bollen op de borden.
Stap 10
Verdeel er wat rucola over en leg de quinoaburgers erop. Garneer met de geroosterde courgette en leg de bovenkanten van de bollen erop.
