Rabarbertaart met sinaasappel en basilicum
Ingrediënten
Bereidingswijze Rabarbertaart met sinaasappel en basilicum
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes over de hele bodem.
Stap 2
Bedek de taartbodem met een vel bakpapier dat iets groter is dan de vorm. Vul de taartvorm met de rijst. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven.
Stap 3
Neem uit de oven en verwijder het bakpapier en de rijst. Bak nog 10 minuten tot de bodem goudbruin en gaar is.
Stap 4
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappels en pers beide vruchten uit. Snijd de rabarber in gelijke stukken.
Stap 5
Breng de rabarber met het sinaasappelsap en 70 g suiker aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de rabarber in het vocht afkoelen.
Stap 6
Meng de overige suiker en 6 eetlepels melk met de custard. Verwarm de rest van de melk in een steelpan en roer met een garde het custardmengsel erdoor. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
Stap 7
Meng de sinaasappelrasp erdoor en laat in een schaal bedekt met vershoudfolie afkoelen.
Stap 8
Schep met een schuimspaan de rabarber uit de siroop. Voeg de basilicum toe aan de siroop en pureer met een staafmixer.
Stap 9
Schep de custard in de taartvorm en leg de rabarber er naast elkaar bovenop. Schenk de siroop erover en garneer met wat blaadjes basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - langwerpige taartvorm
- - kilo ongekookte rijst
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie681 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten72 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
