Ragù van rookworst met wittebonenpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Ragù van rookworst met wittebonenpuree
Stap 1
Snijd ½ rookworst in dunne plakjes en de rest in kleine blokjes. Snipper de sjalotten fijn en pers de tenen knoflook.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een anti-aanbakpan. Fruit de helft van de sjalot en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Bak de blokjes rookworst 5 minuten mee. Voeg de pastasaus toe en laat op middelhoog vuur pruttelen.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan. Hak de bladjes van de rozemarijn fijn. Spoel de witte bonen af en laat uitlekken. Fruit de rest van de sjalot en knoflook met ¾ van de rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Bak de witte bonen 2 minuten mee. Voeg het bouillontablet en 350 ml kokend water toe, laat 5 minuten pruttelen.
Stap 4
Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie met de rest van de rozemarijn in een koekenpan en bak de plakjes rookworst bruin en knapperig. Schep ze uit de pan op een dubbele laag keukenpapier.
Stap 5
Pers het sap uit de citroen. Stamp de bonen grof met een aardappelstamper. Roer de Parmezaanse kaas en het citroensap erdoor. Proef de puree en de ragù, breng zo nodig op smaak met zout en peper. Verdeel de bonenpuree over kommen, schep er de ragù op en garneer met plakjes rookworst.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie925 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten43 g
- Vet62 gWaarvan verzadigd21 g
Trefwoorden
