Riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bokbier
Ingrediënten
Bereidingswijze Riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bokbier
Stap 1
Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout, versgemalen peper, kaneel en mosterd.
Stap 2
Pel de sjalotjes en snijd de winterwortel in plakken.
Stap 3
Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
Stap 4
Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin.
Stap 5
Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het vocht tegen de kook aan.
Stap 6
Stoof het vlees afgedekt twee uur op heel zacht vuur, zo nodig met een vlamverdeler onder de pan.
Stap 7
Verdeel de sjalotjes, wortel en tijm tussen het vlees.
Stap 8
Stoof het vlees en de groenten in nog dertig tot vijfenveertig minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Verdeel de blokjes ontbijtkoek in het stoofvocht en laat ze al roerend in het vocht oplossen, zodat het vocht tot een dunne saus bindt.
Stap 10
Tip: Serveer de riblappen met aardappelpuree.
