Risotto met gerookte makreel, prei en erwtjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met gerookte makreel, prei en erwtjes
Stap 1
Snipper de uit en snijd de prei fijn. Laat de tuinerwten ontdooien. Haal de makreel uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en snijd in stukjes.
Stap 2
Verhit de boter en olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en prei 10 minuten op laag vuur.
Stap 3
Voeg de risottorijst toe en roerbak op middelhoog vuur 1 minuut mee. Breng de groentebouillon tegen de kook aan in een steelpan.
Stap 4
Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en laat absorberen. Giet dan de helft van de bouillon in de pan en draai het vuur zo dat het geheel middelmatig hard pruttelt.
Stap 5
Laat de bouillon onder af en toe roeren absorberen. Voeg, zodra de bouillon op dreigt te raken, de rest van de bouillon toe met de erwten.
Stap 6
Laat al roerend verder garen tot de bouillon opgenomen is en de rijst al dente. Draai het vuur uit, roer de mascarpone en makreel erdoor en laat 5 minuten rusten met het deksel op de pan.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie600 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten70 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
