Risotto met snijbonen, rucola en hazelnoot
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met snijbonen, rucola en hazelnoot
Stap 1
Kook de snijbonen 10 minuten in ruim water voor. Giet ze af en vang het kookwater op. Spoel de bonen koud af en laat ze uitlekken.
Stap 2
Meet het kookwater af, vul indien nodig met kokend water aan tot 1¼ liter en los hierin de bouillontabletten op. Houd de bouillon op laag vuur tegen de kook aan.
Stap 3
Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de sjalot 5 minuten. Voeg de risottorijst toe, schep goed om en laat rijst in enkele minuten glazig en goed heet worden. Zet het vuur op middelhoog. Giet de wijn in de pan en laat bijna volledig verdampen. Schep 2 soeplepels hete bouillon in de pan en laat deze al roerend opgenomen worden door de rijst.
Stap 4
Blijf bouillon toevoegen en roer tussendoor steeds tot het vocht is opgenomen. Schep na 15 minuten de snijbonen door de rijst en ga verder tot de bouillon op is en de rijst beetgaar. Draai het vuur uit.
Stap 5
Schep de Parmezaan, de citroenrasp, het -sap en de rucola erdoor en laat de risotto 5 minuten rusten. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Hak de hazelnoten grof. Bestrooi de risotto met de hazelnoten en eventueel nog wat kaas.
