Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp ze samen met de geraspte bietjes en de boter tot een fijne puree.
Stap 2
Breng de puree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 3
Snijd de appels horizontaal door en hol ze uit met een bolletjessteker.
Stap 4
Hak de helft van de appelbolletjes fijn en roer dit door de puree.
Stap 5
Zet de halve appels in een ovenschaal en vul ze met de bietenpuree. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover en besprenkel met de honing.
Stap 6
Giet het vruchtensap langs de appels, leg de rest van de appelbolletjes eromheen en bak de appels in circa 20 minuten gaar en bruin.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie355 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten41 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd8 g
