Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rode bietensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rode bietensoep
Stap 1
Extra benodigdheden: Staafmixer.
Stap 2
Wrijf het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
Stap 3
Snipper de ui.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 5
Schep de bietjes, tijm en balsamico-azijn erdoor en smoor de bietjes afgedekt drie minuten.
Stap 6
Schenk er drie kwart bouillon bij en breng alles al roerend aan de kook.
Stap 7
Kook de soep tien minuten op zacht vuur.
Stap 8
Pureer het geheel met de staafmixer tot een niet te dikke, glad gebonden soep.
Stap 9
Voeg zo nodig nog een scheut bouillon toe.
Stap 10
Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje balsamicoazijn.
Stap 11
Laat de bietensoep nog even zachtjes doorkoken.
Stap 12
Schep de bietensoep in diepe borden en druppel wat room in het midden.
Stap 13
Garneer met sprietjes bieslook.
