Rode paprika gevuld met broccoli en blauwe kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Rode paprika gevuld met broccoli en blauwe kaas
Stap 1
Pers de knoflook.
Stap 2
Hak de hazelnoten grof.
Stap 3
Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
Stap 4
Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes.
Stap 5
Kook de broccoliroosjes en -stronkjes in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 6
Spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 7
Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een steelpan met olijfolie.
Stap 8
Meng de broccoli met het uimengsel in de keukenmachine tot een dikke puree.
Stap 9
Verkruimel de helft van de kaas en roer de verkruimelde kaas door de broccolipuree.
Stap 10
Breng de puree op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
Stap 11
Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten, laat de steeltjes zitten.
Stap 12
Vul de halve paprika's hoog op met de broccolipuree en zet de gevulde paprika's in de ovenschaal.
Stap 13
Schenk de bouillon op de bodem van de schaal.
Stap 14
Leg op elke paprika een stuk Roquefort en strooi de noten erover.
Stap 15
Tot zover kunt u dit gerecht voorbereiden.
Stap 16
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 17
Schuif de schaal in de oven en bak de paprika's in 25-30 minuten gaar.
Stap 18
Lekker met een frisse groene salade.
