Rodekoolsalade met biet en gegrilde geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Rodekoolsalade met biet en gegrilde geitenkaas
Stap 1
Rasp en pers de sinaasappel. Breng in een steelpan het sinaasappelsap met de rasp aan de kook en kook het op matig hoog vuur tot de helft in.
Stap 2
Schenk het sap in een grote kom en klop het met de azijn, mosterd en olie tot een dressing.
Stap 3
Snijd de harde stronk van het stuk rode kool en snijd de kool in flinterdunne reepjes. Snijd de biet in kleine blokjes.
Stap 4
Schep de koolreepjes met de blokjes biet en de cranberry's door de dressing en laat de salade 1 uur marineren.
Stap 5
Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bordje afkoelen.
Stap 6
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Leg de plakjes geitenkaas in een bakblik.
Stap 7
Schuif dit 10 cm onder de hete grill en laat de plakjes kaas in 2 minuten licht kleuren.
Stap 8
Schep de rucola en de helft van de hazelnoten door de rodekoolsalade en verdeel de salade over diepe borden of wijde kommen. Leg de plakjes geitenkaas erop en strooi de rest van de hazelnoten erover. Lekker met focaccia.
