Roerbak met biefstuk en groene groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Roerbak met biefstuk en groene groenten
Stap 1
Verkruimel het bouillonblokje. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Halveer de aspergetips. Snijd de paprika in reepjes.
Stap 2
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Stap 3
Vermeng de worcestersaus en het verkruimelde bouillonblokje in een kommetje met 4 eetlepels kokend water en wat zwarte peper.
Stap 4
Roer goed om zodat het bouillonblokje oplost en zet deze woksaus apart.
Stap 5
Mix de maizena met 1 eetlepel water tot een papje. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok op hoog vuur.
Stap 6
Bak hierin de helft van de biefstuk in 2 minuten bruin aan.
Stap 7
Schep uit de pan, voeg ½ eetlepel olie toe en bak de rest van de biefstuk. Schep uit de pan.
Stap 8
Voeg ½ eetlepel olie toe en roerbak de aspergetips, sugarsnaps en paprika in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 9
Blus af met de woksaus, voeg het maizena-papje en het vlees toe en roerbak nog enkele minuten tot alles naar wens gegaard is en het sausje iets ingedikt.
Stap 10
Serveer de roerbak met de gekookte rijst en de gebakken uitjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie550 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten75 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
