Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Romige aardappelpuree met mascarpone en tijm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Romige aardappelpuree met mascarpone en tijm
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook.
Stap 3
Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 4
Schil intussen met een dunschiller brede repen van de citroen. Ris de blaadjes van 1 takje tijm.
Stap 5
Verwarm de melk met de overige takjes tijm en de repen citroenschil in een steelpan.
Stap 6
Doe de aardappelen in een droge pan of kom, voeg de warme melk (zonder de tijm en citroenschil), de boter en mascarpone toe en stamp tot een gladde puree.
Stap 7
Breng op smaak met zout en peper, schep op een mooie schaal en garneer met de tijmblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie358 kcal
- Koolhydraten44.9 g
- Vet16.3 gWaarvan verzadigd10.4 g
Trefwoorden
