Romige eenpanspenne met spekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige eenpanspenne met spekjes
Stap 1
Los de bouillonblokjes op in 1½ liter heet water.
Stap 2
Verhit intussen de olie in een hapjespan. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Snijd intussen de knoflook fijn en snipper de ui.
Stap 3
Schep de helft van het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Vries deze spekjes in voor bijvoorbeeld een salade of pastasaus (zie tip).
Stap 4
Bak de ui en knoflook 2 min. mee met de spekreepjes. Schep de penne erdoor en bak 1 min. mee. Schenk 1 liter bouillon erbij. Kook de pasta onafgedekt in 15 min. zachtjes beetgaar. Schenk er zo nodig extra bouillon bij als de bouillon is opgenomen en de pasta nog niet gaar is. Voeg na 10 min. de erwten toe.
Stap 5
Haal de pasta van de warmtebron af en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie777 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten83 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
