Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham
Stap 1
Verwarm de ovengrill. Snijd met een eiersnijder de eieren in plakjes en halveer deze.
Stap 2
Meng de crème fraîche met de mayonaise, de mosterd, de melk, zout, peper en de helft van de bosui.
Stap 3
Schep het ei er luchtig door. Kruis de tomaten aan de onderkant in.
Stap 4
Zet ze op een bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en strooi er tijm, zout en peper over. Leg de plakken ham erbij.
Stap 5
Rooster de tomaten en ham 4-5 minuten onder de hete grill. Keer de ham na 2 minuten even om.
Stap 6
Serveer de eiersalade, bestrooid met de rest van de bosui en tuinkers met de tomaten en de ham erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie470 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten6 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd13 g
