Romige farfalle met zalm uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige farfalle met zalm uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de prei in dunne ringen.
Stap 3
Snijd de zalm in stukken.
Stap 4
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 5
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en smoor de preiringen in 2 minuten beetgaar.
Stap 6
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Stap 7
Snijd het vruchtvlees in repen.
Stap 8
Roer in een kom de crème fraîche los met nootmuskaat, versgemalen peper en wat zout.
Stap 9
Laat de farfalle even in een vergiet uitlekken en schep het dan door het roommengsel.
Stap 10
Schep ook de prei en tomaat erdoor.
Stap 11
Verdeel het mengsel in de ovenschaal.
Stap 12
Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroensap en leg ze tussen de pasta.
Stap 13
Strooi de kaas erover.
Stap 14
Bak de pasta met zalm in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 15
Lekker met een gemengde salade.
