Romige pasta met ham, broccoli en cherrytomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige pasta met ham, broccoli en cherrytomaatjes
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 2
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in twaalf minuten beetgaar.
Stap 3
Snijd intussen de roosjes van de broccoli.
Stap 4
Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes.
Stap 5
Kook de broccolistronk en -roosjes in een pan met ruim kokend water in vier minuten beetgaar.
Stap 6
Verdeel de tomaten en uisnippers in een bakblik en schep ze om met wat zout, peper en olijfolie.
Stap 7
Schuif het bakblik tien cm onder de hete grill en rooster de tomaatjes 4-6 minuten tot de velletjes knappen.
Stap 8
Klop in een kom de eieren los met geraspte kaas, wat zout, peper en naar smaak wat nootmuskaat.
Stap 9
Klop er een soeplepel pastakookvocht door.
Stap 10
Giet de pasta af, zet de pan terug op heel zacht vuur en voeg dan al roerend het eimengsel toe.
Stap 11
Blijf roeren tot de pasta wordt omhuld door een romige saus.
Stap 12
Snij de ham in reepjes en schep de ham erdoor.
Stap 13
Verdeel de romige pasta over diepe borden.
Stap 14
Verdeel de tomaatjes met ui en de broccoli erover.
