Romige tagliatelle met gerookte zalm en gegrilde tomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige tagliatelle met gerookte zalm en gegrilde tomaatjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Vet een lage ovenschaal in.
Stap 3
Halveer de tomaten.
Stap 4
Rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 5
Hak de knoflook tenen fijn.
Stap 6
Snijd de prei in flinterdunne ringen.
Stap 7
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen beetgaar.
Stap 8
Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de schaal en bestrooi met Parmezaanse kaas en de helft van de Italiaanse kruiden.
Stap 9
Druppel er een beetje olijfolie over.
Stap 10
Bak de tomaten in de oven in 15-20 minuten gaar.
Stap 11
Houd 1 plakje per persoon zalm apart en snijd de rest in reepjes.
Stap 12
Verwarm de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en prei met de andere helft van de Italiaanse kruiden 1-2 minuten.
Stap 13
Voeg een scheut pastakookvocht toe en laat even sudderen.
Stap 14
Giet de tagliatelle af en meng de pasta door de prei.
Stap 15
Voeg ook de reepjes zalm toe.
Stap 16
Warm even door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 17
Verdeel de pasta over diepe borden.
Stap 18
Drapeer de plakjes zalm in het midden en zet de tomaten eromheen.
Stap 19
Druppel het tomatenvocht uit de schaal over de pasta.
