Romige wortelsoep met peterselie-olie
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige wortelsoep met peterselie-olie
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Maal in een blender de peterselie heel fijn en meng de olijfolie erdoor.
Stap 3
Kook het ei in acht minuten hard.
Stap 4
Laat het schrikken en pel het.
Stap 5
Wrijf het ei boven een kom met een lepel door een zeef.
Stap 6
Hierdoor ontstaan kleine bleekgele korreltjes die op Mimosa lijken.
Stap 7
Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in plakjes.
Stap 8
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 9
Schep de kerriepoeder, wortel en havermout erdoor en bak twee minuten zachtjes.
Stap 10
Schenk de bouillon erbij en kook de soep in tien tot twaalf minuten zachtjes gaar.
Stap 11
Pureer alles met de staafmixer tot een mooi gladde, licht gebonden soep.
Stap 12
Roer de room erdoor.
Stap 13
Voeg wat zout en versgemalen peper toe en warm nog heel even door.
Stap 14
Verdun de soep zo nodig met nog wat bouillon.
Stap 15
Schep de wortelsoep in diepe borden en schep in het midden wat eiermimosa.
Stap 16
Druppel de peterselie-olie eromheen in de soep.
