Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos
Stap 1
Pureer de aardbeien met de staafmixer.
Stap 2
Meng de poedersuiker en het citroensap door de aardbeienpuree. Schep de yoghurt in 2-3 slagen erdoor zodat een marmereffect ontstaat.
Stap 3
Schenk het yoghurtmengsel in de ijslollyvormpjes. Steek de ijslollystokjes in de vormpjes en sluit deze af. Laat de ijsjes in de ijskast minimaal 4 uur invriezen.
Stap 4
Smelt de chocolade au bainmarie. Hak de noten grof.
Stap 5
Neem de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een vel bakpapier. Schep de gesmolten chocolade over de ijsjes en bestrooi direct met de pistachenootjes en geraspte kokos. (de chocolade wordt door de koude ijsjes snel weer hard).
Stap 6
Serveer de ijsjes meteen of leg ze tot gebruik in een bewaarbakje terug in de diepvries.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - 8 ijsvormpjes
- - 8 ijsstokjes
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie245 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten25 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd8 g
