Roodfruit taart met hazelnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Roodfruit taart met hazelnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Vet een springvorm in (22-24 cm) Halveer de aardbeien.
Stap 3
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
Stap 4
Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en doe ze over in een kom.
Stap 5
Voeg de suiker, bloem, boter, eieren, en een snufje zout toe.
Stap 6
Meng alles met de handmixer en voeg zoveel melk toe dat het een smeuïg beslag wordt.
Stap 7
Schenk het beslag in de vorm en schuif deze een richel onder het midden in de oven.
Stap 8
Bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 9
Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna uit de vorm op een rooster.
Stap 10
Halveer de taart overlangs en besprenkel de snijvlakken met de likeur.
Stap 11
Klop in een kom de slagroom met de Griekse yoghurt en de poedersuiker tot een stevige massa.
Stap 12
Leg de onderste taarthelft op een platte schaal en strijk ruim de helft van het roommengsel erover uit.
Stap 13
Verdeel hier een derde van het zomerfruit over.
Stap 14
Leg de bovenste taarthelft erop en bestrijk deze met de rest van de het roommengsel.
Stap 15
Verdeel de rest van het fruit erover, in het midden een bergje en de rest er losjes omheen.
