Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Roomboterkoek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Roomboterkoek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Meng in een kom de bloem en suiker met een snuf zout door elkaar.
Stap 3
Schep de in blokjes gesneden boter erdoor en kneed alles snel met een koele hand tot een samenhangende deegbal.
Stap 4
Kneed het deeg niet te lang door.
Stap 5
Druk het uit in de ingevette boterkoekvorm met strip en strijk de bovenkant met de bolle kant van een lepel glad.
Stap 6
(Heeft uw vorm geen strips, leg dan bakpapier op de bodem.
Stap 7
) Bestrijk het deeg dun met het losgeklopte ei en trek daarna met de steel van de lepel een ruitpatroon in het deeg.
Stap 8
Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 9
Laat de boterkoek in de vorm afkoelen en maak de koek met behulp van de draaibare strip los van de bodem.
Stap 10
Snijd de koek in punten of in blokjes.
