Rosbief met sjalotjes en stoofperen uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Rosbief met sjalotjes en stoofperen uit de oven
Stap 1
Extra benodigdheden: braadslede en een vleesthermometer.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 120°C.
Stap 3
Schil de stoofperen, snijd elke peer in zes parten en snijd de klokhuizen eruit.
Stap 4
Halveer de partjes.
Stap 5
Pel de sjalotjes.
Stap 6
Doe driekwart van de boter in een kom en pers de knoflook erboven uit.
Stap 7
Roer de tijm, kaneel, sinaasappelrasp met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Stap 8
Verhit de resterende boter met de olijfolie in een braadpan tot het bakvet begint te kleuren en het schuim wegtrekt.
Stap 9
Leg de rosbief met de vetkant in de pan en bak het vlees op goed hoog vuur in 6-8 minuten rondom bruin.
Stap 10
Leg de rosbief met de vetkant naar boven in de braadslede.
Stap 11
Verdeel de sjalotjes en stukken peer eromheen en leg overal klontjes kruidenboter op en tussen.
Stap 12
Schenk de wijn op de bodem.
Stap 13
Steek de vleesthermometer tot in het midden van het vlees.
Stap 14
Schuif de braadslede in de oven en braad het vlees tot het een kerntemperatuur heeft van 50°C.
Stap 15
Dit duurt zo'n 25 minuten.
Stap 16
Bedruip af en toe met braadvocht.
Stap 17
Leg het vlees op een plank en laat het onder aluminiumfolie 10 minuten rusten en iets nagaren.
Stap 18
Schep de sjalotjes met peren in een warme schaal.
Stap 19
Schenk het braadvocht met de vleesfond in een steelpan.
Stap 20
Kook in tot een lekkere jus.
Stap 21
Snijd de rosbief in dunne plakken.
Stap 22
Serveer het vlees op warme borden en schep de sjalotjes met peer ernaast.
Stap 23
Schep de jus erover.
Stap 24
Lekker met couscous of pasta en een salade.
