Rosbief uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Rosbief uit de oven
Stap 1
Extra nodig: vleesthermometer en blender.
Stap 2
Laat de rosbief op kamertemperatuur komen.
Stap 3
Hak de tijm fijn.
Stap 4
Snijd de ui in partjes.
Stap 5
Snijd de paprika in lange repen.
Stap 6
Pers de knoflook boven een kommetje uit en meng er de helft van de tijm, paprikapoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper en driekwart van de olijfolie door.
Stap 7
Wrijf de rosbief rondom in met dit mengsel.
Stap 8
Leg de rosbief in het midden van een braadslede en steek de vleesthermometer op het dikste stuk tot in het midden.
Stap 9
Verdeel de ui en paprika rond het vlees.
Stap 10
Strooi hier de rest van de tijm met wat zout en peper over en druppel de resterende olijfolie erover.
Stap 11
Schuif de braadslede in het midden van de oven.
Stap 12
Schakel de oven in op 175°C en laat het vlees langzaam braden tot de vleesthermometer 50°C aangeeft.
Stap 13
Laat de rosbief op een plank onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Stap 14
Schenk de wijn en vleesfond in de braadslede en schraap de aanbaksel los.
Stap 15
Doe de paprika en ui met het vocht uit de braadslede over in de blender en pureer alles tot een saus.
Stap 16
Verwarm de saus in een steelpan zachtjes door tot de dikte goed is.
Stap 17
Snijd de rosbief in dunne plakken.
Stap 18
Schep de paprikasaus erover.
Stap 19
Lekker met tagliatelle en sperziebonen.
Stap 20
Menusuggestie Voor: gemengde salade met kleingesneden radijs en snippertjes serrano ham.
Stap 21
Na: verse aardbeien met honing en verse tijmblaadjes.
