Roze Valentijnspudding
Ingrediënten
Bereidingswijze Roze Valentijnspudding
Stap 1
Extra benodigdheden: (hart)puddingvorm van kunststof (inhoud 750 ml), handmixer met garden en een spuitzak met kartelmond.
Stap 2
Schenk koud water in een wijde kom en leg de blaadjes gelatine erin.
Stap 3
Dompel de blaadjes goed onder en laat ze tien minuten weken.
Stap 4
Vet de puddingvorm heel dun in met de olie.
Stap 5
Verwarm het bessensap in een steelpan tot het sap begint te koken.
Stap 6
Voeg driekwart suiker toe en los de suiker al roerend op.
Stap 7
Neem de pan van het vuur.
Stap 8
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het hete sap.
Stap 9
Laat dit mengsel iets afkoelen.
Stap 10
Schenk de karnemelk in een kom en roer het bessensapmengsel erdoor tot alles goed gemengd en egaal roze is.
Stap 11
Zet de kom in een bak met koud water en laat de roze karnemelk nu afkoelen tot het mengsel geleiachtig begint te worden.
Stap 12
Dit kan ruim een kwartier duren.
Stap 13
Klop intussen in een andere kom de slagroom met een achtste suiker met de handmixer stijf.
Stap 14
Doe een derde van de room over in de spuitzak en leg deze in de koelkast.
Stap 15
Spatel de resterende room luchtig door het karnemelkmengsel tot alles goed gemengd is.
Stap 16
Doe het mengsel over in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 17
Laat de pudding in de koelkast in twee tot drie uur stevig worden.
Stap 18
Schenk twee derde bessensap in een ruime kom en voeg de helft van het suiker toe.
Stap 19
Los al roerend de suiker op.
Stap 20
Blijf net zo lang roeren tot het weer heldere siroop geworden is.
Stap 21
Maak met een vinger de bovenkant van de pudding van de rand los.
Stap 22
Houd de puddingvorm een paar seconden in een bak met warm water.
Stap 23
Leg een schaal op de vorm, keer ze samen.
Stap 24
Schud even en laat de pudding in het midden van de schaal glijden.
Stap 25
Schenk de saus over de pudding.
Stap 26
Garneer de pudding met toefjes slagroom.
