Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rozemarijnaardappeltjes met karbonade en geroosterde tomaten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rozemarijnaardappeltjes met karbonade en geroosterde tomaten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met de rozemarijn, 1 eetlepel olie, zout en peper.
Stap 2
Schuif hoog in de oven. Leg de tomaten in een ovenschaal en bestrijk ze met olie.
Stap 3
Bestrooi met de kruiden en zout. Schuif ze na 10 minuten bij de aardappels in de oven.
Stap 4
Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en maal zout en peper erover. Gril of bak ze aan beide kanten in circa 15 minuten gaar.
Stap 5
Voeg in de laatste minuut de knoflook toe aan het bakvet en fruit kort mee. Serveer de karbonades met de aardappelschijfjes en tomaten. Bedruppel het vlees eventueel met wat citroensap.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten23 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd6 g
