Rucolastamppot met balsamicojus
Ingrediënten
Bereidingswijze Rucolastamppot met balsamicojus
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in ruim water met zout.
Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes en voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de aardappelen.
Stap 3
Hak de amandelen grof. Rooster ze in een hete, droge koekenpan en schud uit op een bord.
Stap 4
Verwarm de koekenpan met eventueel wat achtergebleven zout van de amandelen opnieuw en voeg 2 el olijfolie en de crema di balsamico toe.
Stap 5
Verwarm al roerend 2 minuten op laag vuur, voeg eventueel 2 el water toe voor de juiste dikte.
Stap 6
Giet de aardappelen met de bloemkool af. Vang een kopje kookvocht op.
Stap 7
Pureer de aardappelen eventueel met een beetje kookvocht tot een fijne puree. Schep er op het laatste moment de rucola door.
Stap 8
Verdeel de rucolastamppot over 4 borden. Bestrooi met de gehakte amandelen en verdeel er de balsamicojus over.
