Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Runderlapjes met koolraap
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Runderlapjes met koolraap
Stap 1
Snijd de uien in dunne partjes.
Stap 2
Snijd de koolraap in blokjes van drie cm.
Stap 3
Snijd de runderlappen in grove stukken en schep ze in een kom om met mosterd, tijm, zout en versgemalen zwarte peper en koolzaadolie.
Stap 4
Bak het vlees in een braadpan op matig hoog vuur rondom in vier tot zes minuten bruin.
Stap 5
Schep de uipartjes en de stukken koolraap erdoor, bak nog twee tot drie minuten en schenk de bouillon erbij.
Stap 6
Breng het geheel tegen de kook aan.
Stap 7
Stoof de runderlappen met de deksel schuin op de pan op heel zacht vuur (eventueel op een vlamverdeler) in twee-en half tot drie uur zo gaar, zodat het vlees bijna uit elkaar valt.
Stap 8
Schep regelmatig om.
Stap 9
Voeg zo nodig wat extra bouillon toe.
