Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rundersteaks met zelfgemaakte kruidenboter
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rundersteaks met zelfgemaakte kruidenboter
Stap 1
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Stap 2
Snijd de kruiden en de bosui heel fijn. Meng in een kom 100 g boter met sinaasappelrasp, basilicum, peterselie, bosui en wat zout en versgemalen peper. Schep dit mengsel in de spuitzak en spuit 4 mooie toeven op een bord. Laat de toeven in de koelkast in 30 minuten opstijven.
Stap 3
Laat intussen de steaks uit de verpakking op kamertemperatuur komen. Verwarm 25 g boter in een koekenpan tot het schuim weg trekt. Bak de steaks in de pan in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé. Keer ze na 2-3 minuten.
Stap 4
Serveer de steaks op warme borden met de toef kruidenboter erop. Garneer met sinaasappelpartjes. Lekker met gebakken krieltjes en peultjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten3 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
