Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Russische zuurkoolsoep met bietjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Russische zuurkoolsoep met bietjes
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
Stap 3
Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
Stap 4
Laat de zuurkool in een zeef uitlekken en druk het resterende vocht er goed uit.
Stap 5
Schil de bieten met een dunschiller en rasp ze met een grove rasp.
Stap 6
Smelt de boter in een soeppan en schep het vlees met de ui, komijn en tijm erdoor.
Stap 7
Maal er wat peper boven en smoor het vlees 3-4 minuten zachtjes tot het lichtgrijs wordt.
Stap 8
Voeg de zuurkool en bietjes toe en schenk de bouillon erbij.
Stap 9
Breng het geheel aan de kook en kook de soep 20 minuten op zacht vuur.
Stap 10
Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep nog 15-20 minuten zachtjes koken.
Stap 11
Serveer de zuurkoolsoep in diepe borden en schep wat Griekse yoghurt of zure room in het midden.
Stap 12
Strooi de peterselie erover.
