Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rösti met spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rösti met spekjes
Stap 1
Schil de aardappelen met een dunschiller en rasp ze (in de keukenmachine) grof.
Stap 2
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Stap 3
Verdeel de aardappelsliertjes rond de spekjes over de bodem van de pan.
Stap 4
Druk de sliertjes met een spatel goed aan en vorm koekjes.
Stap 5
Zet de deksel schuin op de pan en bak de aardappelkoekjes in 2 keer op matig hoog vuur in 8-10 minuten bijna gaar en aan de onderkant goudbruin.
Stap 6
Keer de koeken om met een spatel en bak de onderkanten in ongeveer 4 minuten goudbruin op matig hoog vuur.
Stap 7
Serveer de rösti's op een schaal en strooi er wat zout en peper over.
