Saffraanrisotto en kalfsrozemarijnrolletjes met kaneel
Ingrediënten
Bereidingswijze Saffraanrisotto en kalfsrozemarijnrolletjes met kaneel
Stap 1
Wrijf de kalfsschnitzels in met zout, peper en kaneel.
Stap 2
Leg er aan één kant in de breedte een takje rozemarijn op en rol de schnitzels op.
Stap 3
Steek ze met een cocktailprikker vast.
Stap 4
Verwarm de bouillon.
Stap 5
Wrijf in een vijzel de saffraandraadjes met wat zout fijn en meng dit mengsel door de warme bouillon.
Stap 6
Snipper de ui.
Stap 7
Verwarm twee derde van de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 8
Roer de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen.
Stap 9
Schenk er iets minder dan de helft van de wijn bij en laat op matig hoog vuur het vocht verdampen.
Stap 10
Schenk de helft van de bouillon erbij en smoor de rijst in achttien tot twintig minuten zachtjes gaar.
Stap 11
Roer regelmatig en voeg in de loop van de kooktijd de resterende bouillon erbij.
Stap 12
De risotto is goed als de rijst lekker smeuïg is en de korrels nog iets beet hebben.
Stap 13
Verwarm intussen de boter met een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de kalfsrolletjes op matig hoog vuur rondom bruin.
Stap 14
Schenk de rest van de wijn langs de rand van de pan erbij.
Stap 15
Laat de kalfsrolletjes in nog vier tot zes minuten bijna gaar sudderen, ze mogen van binnen nog rosé zijn.
Stap 16
Serveer de risotto met de kalfsrolletjes erop.
Stap 17
Schenk de jus erover.
