Salade met aardbeien en gerookte kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade met aardbeien en gerookte kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur voor de croutons de ciabatta in stukken van circa 3 cm.
Stap 2
Schep op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie, peper en zout. Bak in circa 10 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Stap 3
Snijd ondertussen de romaine sla in repen. Verwijder de houtige onderkant van de asperges en schaaf met een dunschiller in lange linten.
Stap 4
Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in dunne repen.
Stap 5
Snijd de kipfilet in lange dunne repen. Klop van de rest van de olijfolie, rodewijnazijn, peper en zout een dressing.
Stap 6
Schep de romaine sla, avocado, asperges en kip voorzichtig om met de dressing. Verdeel over vier borden. Halveer de aardbeien en verdeel met de feta over de salades. Garneer met de croutons en granaatappelpitjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie561 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten39 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
