Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade uit de Savoie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade uit de Savoie
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
Stap 2
Kook ze in ruim kokend water met wat zout in vijf minuten beetgaar.
Stap 3
Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Stap 4
Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin.
Stap 5
Laat ze op een laag keukenpapier uitlekken.
Stap 6
Snijd de kaas in reepjes.
Stap 7
Klop in een kommetje de azijn met de mosterd, de rest van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
Stap 8
Was de sla, droog de bladeren in een slacentrifuge en scheur ze in stukken.
Stap 9
Snij de tomaten in partjes.
Stap 10
Verdeel de sla, aardappel, tomaat en reepjes kaas over diepe borden.
Stap 11
Sprenkel de dressing erover en leg de plakjes spek erop.
