Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade van botersla, waterkers en overjarige boerenkaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade van botersla, waterkers en overjarige boerenkaas
Stap 1
Haal de slabladeren los en verwijder de harde stelen uit de waterkers. Leg de slabladeren en waterkers in ijskoud water.
Stap 2
Klop van de azijn, de appelstroop en de olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Droog de sla en waterkers goed en schep ze met de dressing goed door elkaar.
Stap 4
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak het Zeeuws spek krokant.
Stap 5
Verdeel de aangemaakte sla over borden. Bestrooi met de zonnebloempitten en brokkel er grove stukken kaas of schaaf er plakjes kaas over.
Stap 6
Verkruimel het krokante spek over de salade. Lekker met grof bruinbrood en boter.
